Ovaj hljeb možete da jedete u neograničenim količinama, a da se ne ugojite (VIDEO)
Ilustracija

Samo 3 sastojka

Ovaj hljeb možete da jedete u neograničenim količinama, a da se ne ugojite (VIDEO)

Zamislite samo - možete da jedete hljeb po cijeli dan, a da uz to mršate! Iako zvuči kao san za one od nas koji su spremni da prodaju rođenog brata za parče dobrog, vrućeg hljeba, istina je - samo treba da znate kako se pravilno pravi ovakav hljeb.

Popularni "keto hljeb" dobio je naziv jer je popularan među ljudima koji su na proteinskoj ishrani, pa im ovaj hljeb pomaže da ostanu u stanju dijete za mršavljenje. Nema brašna, nema soli, nema šećera, praška za pecivo niti žitarica - samo čisti proteini i prirodne masti.

Da sve bude još bolje, keto hljeb se pravi toliko jednostavno da čak i domaćice u pokušaju mogu da ga zamute lijevom rukom!

Potrebno je:

- 6 jaja

- 1/2 šolje proteina od surutke

- malo margarina

Priprema:

Razdovojite žumance i bjelance. Bjelanca dobro ubutajte mikserom, tako da se napravi čvrsta pjena. U bjelanca dodajte protein i jaja, pa pažljivo umutite tako da se sve sjedini, ali pazite da se pjena ne "ispumpa" (trebaju vam ti mjehurići od bjelanaca da bi hljeb narastao).

Rernu zagrijejte na 160 stepeni, pa podmažite kalup za hljeb sa margarinom. Izlijte "tijesto" u podmazani kalup i pecite 40 minuta.

Hljeb je jako ukusan, može da se jede i uz slana jela i uz marmeladu (mada vam ne savjetujemo to ako ste na dijeti) i nema uopšte ugljenih hidrata.

Kurir

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.