Rozberg najbrži u Singapuru!

Rozberg najbrži u Singapuru!

Vozač Mercedesa Niko Rozberg slavio je pobjedu na trci za Veliku nagradu Singapura u svom 200. nastupu u utrkama Formule 1, kojom je od timskog kolege Levisa Hamiltona preuzeo i vođstvo u ukupnom poretku.

Rozbergu je ovo 22. pobjeda u karijeri, ali tek prva u Singapuru, prenosi Anadolija.

Drugoplasirani je bio vozač tima Red Bul Racinga Danijel Rikardo, a na postolje kao trećeplasirani popeo se britanski vozač Levis Hamilton, takođe vozač Mercedesa, koji je trku završio nešto brže od Ferarijevog Kimija Raikonena.

Sva trojica vozača imala su isti poredak na startu, međutim u završnici je Rozberg prošao cilj samo 0.4 sekunde brže od Rikarda.

Ovo je treća uzastopna pobjeda Rozberga, kojom je preuzeo vođstvo u prvenstvu Formule 1, te sada vodi s osam bodova više od Hamiltona. Nijemac ima 273 boda, slijedi ga Hamilton s 265, a na trećem mjestu je Rikardo s 179, dok je Ferarijev Sebastian Vetel četvrti sa 153 boda.

Naredna trka je Velika nagrada Malezije 2. oktobra.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.