Rozberg najbrži na drugom treningu uoči velike nagrade Singapura
Foto: Getty Images

Hamilton sedmi zbog problema sa hidraulikom

Rozberg najbrži na drugom treningu uoči velike nagrade Singapura

Vozač Mercedesa Niko Rozberg ostvario je najbrže vrijeme na današnjem drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, dok je njegov klupski kolega Luis Hamilton bio sedmi poslije problema sa hidraulikom.

Rozberg je u prvom dijelu treninga udario u zaštitnu ogradu, ali se oporavio od toga i ostvario najbrže vrijeme od 1:44,152 minuta, prenosi Beta.

On je pobijedio u posljednje dvije trke u šampionatu i zaostaje dva boda za Hamiltonom u generalnom plasmanu.

Drugi na treningu bio je vozač Ferarija Kimi Raikonen sa zaostatkom od 0,275 sekundi, a treći je bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 0,380 sekundi zaostatka. Njegov klupski kolega Danijel Rikardo zauzeo je četvrto mjesto sa 0,405 sekundi zaostatka, dok je četvorostruki svjetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija bio peti sa 1,009 sekundi zaostatka.

Aktuelni svjetski prvak Luis Hamilton zauzeo je sedmo mjesto sa 1,123 sekundi zaostatka. On nije vozio u posljednjoj trećini treninga zbog niskog pritiska hidraulične tečnosti.

"Ne izgleda da je nešto ozbiljno. Ekipa radi na tome i trebalo bi da sjutra bude dobro, što je najvažnija stvar. Naš tempo je danas bio dobar, sigurno mnogo bolji nego prošle godine u Singapuru, pa bih rekao da izgledamo relativno jako", rekao je trostruki svjetski prvak Hamilton.

Ranije danas na prvom treningu najbrži je bio Verstapen, ispred Rikarda, Fetela, Hamiltona, Rozberga i Raikonena.

Kvalifikacije za trku u Singapuru počinju sjutra od 15 časova, a trka je na programu u nedjelju od 14 časova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.