Titanik u Belfastu proglašen za najveću turističku atrakciju u Evropi
Titanik u Belfastu

Tri miliona posjetilaca iz više od 145 zemalja od otvaranja 2012.

Titanik u Belfastu proglašen za najveću turističku atrakciju u Evropi

Titanik u Belfastu proglašen je za najveću turističku atrakciju u Evropi.

Ovaj muzej tako je skinuo s trona Ajfelov toranj i Bekingemsku palatu. 

Titanik u Belfastu privukao je tri miliona posjetilaca iz više od 145 zemalja od otvaranja 2012. 

Sada je postao prva lokacija u Sjevernoj Irskoj koja je dobila ovu nagradu. Muzej slavi istoriju brodogradnje u Belfastu i stvaranje Titanika, najpoznatijeg putničkog broda koji je ušao u legendu.

Muzej se nalazi na mjestu sa kog je Titanik isplovio na svoje prvo i poslednje putovanje. 

“Oduševljeni smo što smo proglašeni za najbolju turističku atrakciju u Evropi”, kaže izvršni direktor muzeja Tim Hasbands.

Od otvaranja, Titanik u Belfastu prodao je 338.000 razglednica i 20.000 sniježnih kugli sa figuricom Titanika. 

Inače, Sjevernu Irsku je zahvaljujući Muzeju, ali i popularnosti serije “Igra prijestola” koja je jednim dijelom snimana ovde, prošle godine je posjetilo rekordnih 2,3 miliona ljudi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.