Završen sedmi Sport Fest u Nikšiću: Djeca promovisala 9 sportskih disciplina(FOTO)

Upućen poziv Šobiću da održi koncert u tom gradu

Završen sedmi Sport Fest u Nikšiću: Djeca promovisala 9 sportskih disciplina(FOTO)

U Nikšiću je završen sedmi Sport Fest na kojem je učestvovalo oko 250 dječaka i djevojčica koji su promovisali devet sportskih disciplina.

Najveće interesovanje publike je vladalo za rukometnu utakmicu koja je odigrana između djevojčica iz ženskog rukometnog kluba Nikšić i djećaka iz muškog rukometnog kluba Sutjeska.

"Pošto ovogodišnji festival nije imao takmičarski karakter svim učesnicima su sportisti iz našeg grada Slađana Perunović i Boško Drašković uručili zlatne medalje. I ove godine je vladalo veliko interesovanje mladih za učešće u sportskim disciplinama što nas posebno raduje", navodi se u saopštenju Crnogorske kulturne mreže (CKM).

Obraćajući se prisutnima predsjednik ove organizacije Aleksandar Damjanović je istakao zadovoljstvo što je ovogodišnji festival  opravdao očekivanja, i izrazio nadu da će neko od učesnika u narednom periodu statsati u vrhunskog sportistu koji će na velikim svjetskim takmičenjima predstavljati Crnu Goru i Nikšić.

"Damjanović je izrazio poštovanje prema naporima koje lokalna samouprava i predsjednik Veselin Grbović ulažu da se obezbijede što bolji uslovi za rad sportskih kolektiva iz našeg grada. On je pozvao lokalne političare da ostave političke razlike po strani i da zajedno rade na pravljenju što boljeg ambijenta za mlade, jer ulaganje u njih je ulaganje u budućnost", navodise u saopštenju.

Damjanović je pozvao kolege iz NVO sektora koji su opstruirali rekonstrukciju Trga Slobode da ne padaju pod uticaj političkih partija, jer kao je rekao Nikšić zalužuje da ima najljepši trg u Crnoj Gori, što će bez sumnje nakon rekonstrukcije postojećeg i biti.

"U ime naše organizacije Damjanović je čestitao Miladinu Šobiću Trinaestojulsku nagradu i pozvao ga da smogne snage da u narednom periodu održi veliki  koncert u Nikšiću, što je izazvalo veliko oduševljenje prisutnih građana, koji su Šobiću uputili veliki aplauz podrške", navode i z CKM-a.

Nakon završetka ceremonije uručenja medalja organizovano je gledanje fudbalske utakmice Rumunija-Crna Gora.

"Naša organizacija se nada da će i ostale crnogorske opštine slijediti primjer Nikšića kada je u pitanju ulaganje u sport i sortsku infrastukturu.Iz Nikšića smo krenuli sa realizacjiom akcije "Crna Gora moj izbor" koju ćemo realizovati u više crnogorskih gradova tokom trajanja predizborne kampanje za predstojeće parlametarne izbore", zaključuju iz CKM-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.