Banja Luka: Doktori odstranili tumor težak 31 kilogram
Tumor težak 31 kilogram

Žena se uspješno oporavlja od operacije

Banja Luka: Doktori odstranili tumor težak 31 kilogram

Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra RS uspješno su odstranili tumor od čak 31 kilograma.

Žena kojoj je ovoj tumor odstranjen uspješno se oporavlja od operacije.

Naime, 26.08.2016. godine u Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju primljena je pacijentkinja P. S. 1964. godište po hitnom protokolu u sklopu premještaja sa odjela gastroenterologije, sa izrazito velikim tumorom abdomena.

“Odmah je urađena kompletna dijagnostika, koja je potvrdila postojanje tumora ovarijuma velikih dimenzija. Zbog ekstenzivnosti operativnog zahvata u hirurški tim su uključeni i specijalisti iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo kao i iz Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju. Operativni zahvat je urađen u utorak 30.08.2016. godine i trajao je četiri sata, a završen je uspješnim odstranjem tumora lijevih adneksa te plastikom prednjeg trbušnog zida. Tumorska masa iznosi 31 kg i 300 grama”, stoji u saopštenju sa UKC RS.

Napominju još da je postoperativni tok protekao bez komplikacija.

NN

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.