4 najveća mita o celulitu koje morate odmah zaboraviti
Ilustracija

4 najveća mita o celulitu koje morate odmah zaboraviti

Celulit, odnosno rupice i nepravilnosti na koži mrzi svaka žena, a odlazak na plažu i skidanje u kupaći kostim vlasnicama je narandžine kore prava noćna mora. Želite li se riješiti omraženog celulita prvo morate zaboraviti na 4 najčešća mita u koji mnoge žene čvrsto vjeruju.

1. Celulita se možete riješiti tek utrljavajući anticelulitne kreme.

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate riječ je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg učinka. Kreme mogu vrlo uspješno nahraniti kožu i učiniti je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i riječ je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav uticaj.

2. Skupi tretmani i Spa ponude mogu garantovati rezultat

Super ponude paketa često bolnih i nelagodnih tretmana sve su češće no i u ovoj je situaciji često riječ samo o tek jednom koraku u rješavanju celulita. Riječ je o površinskom zaglađivanju kože i drenaži koja nije rješenje već samo kamuflaža koja ne traje vječno.

3. Udubine poput narandžine kore zvane celulit su genetsko nasljeđe od vaše majke.

Iako će se mnoge žene samo nasmijati riječ je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi vjeruju, no naravno, to nije istina. Ako majka i kći imaju isti problem koji se veže za narandžinu koru najčešće je problem u nedostatku tjelesne vježbe, poslu koji rade i ishrani, a ne o genima.

4. Celulit vam ostaje do kraja života i ne možete ga se riješiti u bilo kojoj životnoj dobi

S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima ovaj problem se može ublažiti i riješiti u bilo kojoj životnoj dobi. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici vježbe za jačanje mišića stražnjice i bedara mogu riješiti ovaj problem. Isto važi i za pravilnu i šarenu ishranu, a na vama je da budete uporne i dosljedne u uklanjanju celulita.

Nezavisne novine

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.