Ubija vas PMS, a menstruacija kasni? Evo rješenja i za to
Foto: Shutterstock, Profimedia.rs

Čudotvorni napitak

Ubija vas PMS, a menstruacija kasni? Evo rješenja i za to

Mnogo žena ima problem sa menstrualnim ciklusom. Uglavnom je riječ o neredovnom ciklusu ali i bolovima, grčevima, obilnim krvarenjima. Ova čajna mješavina efikasno pomaže kod takvih tegoba.

Potrebno vam je:

- 100 g nadzemnog dijela hajdučke trave 
- 100 g osušenih cvjetova nevena
- 50 g osušenih listova koprive

Sve sastojke izmješajte.

Dvije supene kašike mješavine prelijte sa pola litra ključale vode i ostavite u poklopljenoj posudi da odstoji pet minuta. Nakon toga procijedite i sačekajte da se malo prohladi. Čaj se pije u malim gutljajima, u toku nekoliko sati. Najbolje je konzumirati litar čaja dnevno, pola litra prijepodne i pola litra poslijepodne.

U toku menstrualnog ciklusa, ako je krvarenje obilnije, ne preporučuje se konzumiranje čaja. Nakon dva mjeseca redovne konzumacije, potrebno je pauzirati dvije nedelje, a nakon toga se nastavlja sve do željenih rezultata.

Ova mješavina, sem što povoljno utiče na regulaciju menstrualnog ciklusa, smanjuje simptome PMS-a (bolne grudi, natečenost …), povećava plodnost kod žena i umanjuje tegobe koje može da prouzrokuje miom na materici.

Takođe, pomaže podizanju imuniteta i poboljšanju krvne slike.

Žena blic.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.