Umiru ekrani „ajfona 6“, „Epl“ suočen sa tužbama

„Bolest dodira“

Umiru ekrani „ajfona 6“, „Epl“ suočen sa tužbama

Na popularnom pametnom telefonu „ajfon 6“ kompanije „Epl“ širom svijeta javlja se fenomen „bolest dodira“, a žalbi je mnogo i brojni kupci podnose tužbe protiv tog tehnološkog giganta.

Kvar se javlja na modelima „ajfon 6“ u vidu prestanka rada ekrana, koji posivi. Problem potom privremeno nestaje, ali se vremenom ekran u potpunosti pokvari.

Razlog tog kvara krije se u dizajnu, jer smartfon može da se savije – manjak čvrstine utiče na čip koji kontroliše ekran, što dovodi do „bolesti dodira“ (Touch Disease).

Neki kupci su već tužili „Epl“ na sudu u Kaliforniji, a u tužbi navode da je kompanija svjesna problema s dizajnom ali da se nije potrudila da ga otkloni. Modeli „ajfon 5S“ i „ajfon 5C“ nemaju taj problem. Takođe, „ajfon 6S“ i „6S plus“ dodatno su ojačani kako bi se spriječilo savijanje.

Kupce zastupa firma „Mekun Rajt“ (McCune Wright), koja želi da okupi sve kupce sa problematičnim telefonima. Iz kompanije „Epl“ još uvijek nije bilo komentara.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.