Pogrebni Maserati za odlazak na vječni počinak u stilu

Gospodski manir

Pogrebni Maserati za odlazak na vječni počinak u stilu

Uprkos drastičnom povećanju ponude modela na automobilskom tržištu, ponuda pogrebnih vozila je vrlo skromna.

U pravilu se ponuda bazira na preradama starijih modela, dok je Mercedes najzastupljeniji. Posljednju vožnju valja odraditi u gospodskom maniru, pa ne čudi što se zaobilaze sportski nastrojeni modeli. Uostalom, u vožnji ovih automobila brzina nije i nikad neće biti bitna.

Ne i kad su Italijani u pitanju, koji visoki stil nude kad su u pitanju i vozila u kojima se niko živ ne želi voziti, prenosi Index.hr.

Italijanska kompanija "Ellena" specijalizovala se za proizvodnju pogrebnih vozila, pa tako u asortimanu imaju nekoliko atraktivnih modela.

Iako je Mercedes najzastupljeniji apsolutni broj 1 stila je vozilo na osnovi Maseratija. Radi se o 6,62 metara dugoj preradi "Giblija", limuzine koja u osnovnom dizelskom izdanju snažnom 275 KS košta oko 75.000 eura.

Ono najvažnije je da je prostor za prevoz kovčega visok 950 mm, a osim hidrauličkog podiznog sistema ugrađena je snažnija klimatizacija.



 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.