Bijonse osvojila osam MTV nagrada (VIDEO)
Tanjug / Charles Sykes/Invision/AP

Potvrdila dominaciju

Bijonse osvojila osam MTV nagrada (VIDEO)

Američka pjevačica Bijose osvojila je osam MTV nagrada, uključujući i nagradu za video godine, čime je, kako ocjenjuju mediji, potvrdila dominaciju na muzičkoj sceni.

Ona je na dodijeli u Medison skver gardenu u Njujorku održala i mini-koncert, izvodeći pet pjesama sa aktuelnog albuma "Lemonade".

Dobila je i nagradu za video godine za pjesmu "Formation", za koju se smatra da je njena politički najangažovanija pjesma i u kojoj je izrazila solidarnost sa pokretom "Black Lives Matter", prenosi Rojters. 


Pjevačica se pojavila na crvenom tepihu u pratnji majki trojice Afro-amerikanaca koje su u predhodne dvije godine ubili SAD policajci. Svečanu priliku je iskoristio i Kanje Vest, koji je česta tema MTV vijesti, koji je u imrovizovanom govoru pomenuo problem siromaštva, nasilje u crnačkim naseljima kao i sukob sa Tejlor Svift.

205250825357c3d5aa05766399375766v4big

Foto: Tanjug / Chris Pizzello/Invision/AP

Među dobitnicima nagrada su i Rijana i Kelvin Haris. Mnogi od najvećih imena pop muzike, uključujući Džastina Bibera, britanku Adel i Tejlor Svift, nisu prisustvovali jučerašnjoj svečanosti.

Tanjug/B92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.