Hamilton i Alonso kažnjeni,  startuju sa začelja
Foto: BBC

VN Belgije

Hamilton i Alonso kažnjeni, startuju sa začelja

Vozač Mercedesa Luis Hamilton mogao bi da startuje sa posljednjeg mjesta na trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije zbog kazne koju mu je danas izrekla Svjetska automobilska federacija (FIA).

Hamilton, aktuelni svjetski šampion i lider u generalnom plasmanu, kažnjen je sa ukupno 30 mjesta lošijom startnom pozicijom na trci za VN Belgije od one koju ostvari u kvalifikacijama, jer je na motoru njegovog bolida izvršeno previše izmjena, prenosi Beta.

FIA je takođe kaznila i vozača Meklarena Španca Fernanda Alonsa. On je kažnjen sa 35 mjesta lošijom startnom pozicijom od one koju zauzme u kvalifikacijama zbog promjene motora poslije prvog treninga.

Kvalifikacije za VN Belgije održaće se sjutra, a na njima će biti odlučeno da li će Hamilton ili Alonso startovati s posljednjeg mjesta na trci.

Trka za Veliku nagradu Belgije voziće se u nedjelju od 14.00.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.