Vučević na 9. mjestu liste najboljih internacionalaca
Nikola Vučević

NBA

Vučević na 9. mjestu liste najboljih internacionalaca

Centar crnogorske reprezentacije i Orlando Medžika, Nikola Vučević našao se na devetom mjestu liste najboljih internacionalaca NBA za narednu sezonu u izboru slavnog magazina ESPN.

Po analizi ESPN-a, koja uzima u obzir brojne statističke parametre i kompletan sastav timova za narednu sezonu, kako bi se procijenio značaj pojedinaca za igru kompletnog tima, Vučević je napredovao u odnosu na prošlogodišnju listu za jednu poziciju.

"Njegov učinak i važnost za igru Orlanda bio bi još veći da se tim nije značajno pojačao dovođenjem Serža Ibake i Bizmaka Bijomba na pozicijama pod košem. Time se konkurencija povećala, pa se očekuje da učinak Vučevića bude nešto manji", objasnio je analitičar ESPN-a Kevin Pelton.

Sistem procjene je takav da daje prognozu koliko igrač donosi ekipi više pobjeda onda kada je u timu, u odnosu na situacije kada ga nema u sastavu. Po procjeni ESPN-a, sa Vučevićem u timu naredne sezone Orlando bi pobjeđivao u sedam utakmica više nego kada nije u timu.

Iza Baranina je francuski reprezentativac Nikola Batum. Prvo mjesto na listi dijele letonski krilni centar Porcingis i grčko krilo Atentokumbo. Španac Ibaka iz Orlanda je na 20. mjestu, dok Bijomba, novajlije iz Toronta, nema u TOP 20.

Očekuje se da se naš centar priključi pripremama kluba sa Floride u drugoj sedmici oktobra, kada kreću prijateljski mečevi NBA klubova uoči nove sezone, a nakon Nikolinog nastupa u kvalifikacijama za Eurobasket.

Izvor:Portal Analitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.