Trijumf SAD, srebro za Srbiju u Riju
Foto:Getty images

Olimpijske igre

Trijumf SAD, srebro za Srbiju u Riju

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nakon što je večeras u finalnoj utakmici poražena od reprezentacije SAD.

"Orlovi" nisu uspjeli da prirede senzaciju, poraženi su od SAD rezultatom 96:66

SAD su osvojile jubilarnu 15. zlatnu olimpijsku medalju, treću uzastopnu, a ukupno 18. odličje na Igrama. Karmelo Entoni postao je prvi košarkaš koji je osvojio tri uzastopna olimpijska zlata. 

Igrač utakmice Durent meč je završio sa 30 poena (10/19 iz igre), 4 asistencije i 3 skoka, a sjajno ga je pratio Demarkus Kazins koji je dominirao u reketu ostvarivši dabl-dabl sa 13 poean (3/5) uz 15 skokova. 

Dvocifren učinak imao je još samo Klej Tompson sa 12 poena (2/6 tri), dok je u timu Srbije najefikasniji bio Nemanja Nedović koji je u završnici stigao do 14 poena (6/10). 

 Amerikanci u Brazilu nisu doživjeli niti jedan poraz, a u grupnoj fazi takmičenja bili su  bolji od Srbije. 

Ovogodišnji tim SAD po svom igračkom sastavu nije ni blizu originalnog "drim tima" iz 1992. godine, ali na OI nije pretrpio niti jedan poraz. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.