Vlašić preskočila 1,97 za bronzu: Ovo je medalja za hrabrost
Foto: Getty images

Borila se uprkos bolu

Vlašić preskočila 1,97 za bronzu: Ovo je medalja za hrabrost

Hrvatska skakačica uvis Blanka Vlašić rekla je da je bronza koju je osvojila na Olimpijskim igrama u Riju nagrada za sav bol koji je prošla u poslednje vrijeme.

"Ovo je moja medalja za hrabrost, nagrada za sav bol kroz koji sam prošla", rekla je Vlašić, prenosi Hina.

Vlašićeva je osvojila bronzanu medalju na Igrama u Riju s preskoćenih metar i 97 centimetra. Zlato je osvojila španska atletičarka Rut Betija, a srebro Bugarka Mirela Demireva.

Hrvatska atletičarka se mjesecima muči sa povredom ahilove tetive. 

"Ovo će uvek biti moja posebna medalja, borila sam se kao ranjena srna u šumi, koja bježi od lovca i, eto, lovac je nije ulovio i osvojila je bronzu. Naravno da uvijek očekuješ najbolje, dođeš na stadion i nadaš se da ćeš skočiti 2,05, ali u realnosti to nije tako. Desna noga me je jako boljela. Već sam na samom početku vidjela da ću se mučiti i boriti za svaki skok. Primila sam blokadu, ali ja tu nogu ipak nisam potpuno osjećala", rekla je ona. 

Blanka je navela da je prije dvije nedjelje imala velike bolove i da je mislila i da neće učestvovati na Igrama. 

"Ma jeste li samo vidjeli koliko sam bila blizu dva metra? I mene je to iznenadilo. Zapravo, kad je završilo nisam ni znala da sam osvojila bronzu. Ovo je stvarno moja medalja za hrabrost, moja najbolnija medalja. Mislim, sada sam na prekretnici - ili ću na potpunu rehabilitaciju, bez treninga i skokova dok se sve to ne zaliječi ili ću otići", dodala je ona.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.