Vaterpolisti Srbije novi olimpijski šampioni!
Foto: Getty images

Savladali Hrvatsku 11:7

Vaterpolisti Srbije novi olimpijski šampioni!

Vaterpolo reprezentacija Srbije, prvi put u istoriji, postala je olimpijski šampion, pošto je večeras u finalu Igara u Riju savladala Hrvatsku 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2).

Izabranici Dejana Savića bili su sjajni od početka i protiv Hrvata, koji su branili zlato iz Londona, kompletirali sve moguće titule - Olimpijske igre, Svetsko i Evropsko prvenstvo i Svetsku ligu.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Mandić sa četiri pogotka, Filip Filipović i Duško Pijetlović postigli su po dva, a Slobodan Nikić, Živko Gocić i Stefan Mitrović po jedan.

U meču za treće mesto Italija je savladala Crnu Goru 12:10 i osvojila bronzanu medalju.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić poslije osvajanja olimpijskog zlata izjavio je da je ekipa ušla u vječnost.

"Dotakli smo vječnost, ekipa je ušla u vječnost, osvojili smo Evropsko, Svjetsko, Svjetsku ligu, sad Olimpijske igre. Sve što može, to nikad niko u vaterpolu nije uspio da uradi", rekao je Gocić za RTS.

Kapiten se na najlepši mogući način oprašta od reprezentacije zajedno sa dugogodišnjim "saborcem" Slobodanom Nikićem.

"Ostvario mi se san, o ovome smo Gocić i ja sanjali kao mali, kad smo počeli da igramo vaterpolo, pogotovo sad kad je kraj karijere u reprezentaciji. Igrali smo za Srbiju, znam da smo vam kidali živce, ali zlato je osvojeno", rekao je Nikić.

Filip Filipović je dodao da je prekretnica bila utakmica sa Australijom u grupi, u kojoj je pobjeda bila neophodna za prolazak u četvrtfinale.

"Pokazali smo da kad je najteže, da smo tad bili najajči. Nismo izgubili glavu, vjerovali smo u nas".

Dušan Mandić, strijelac četiri gola finalu protiv Hrvatske, rekao je da nema riječi da opiše osjećaj poslije osvajanja olimpijskog zlata.

"Nisam ni sanjao šta će mi sve pružiti vaterpolo u životu. Ovo je sjajna ekipa, sjani momci, nevjerovatno drugastvo. Nisam još svjestan šta smo uradili. Svaka čast svima".

Na kraju, Andrija Prlainović je istakao da je ekipa finale odigrala izvanredno pametno.

"Jako malo grešaaka smo napravili za jedno finale, bili smo dobro primljeni za utakmicu, vladala je pozitivna energija. Osjećao sam da smo spremni za najveću utakmicu u našim karijerima. Ostalo ste vidjeli, to je bila simfonija u vodi. Posebno hvala Gociću i Nikiću, oprostili su se majstorski, možda i bili presudni tas na vagi uz Mandića i golmana Mitrovića", istakao je Prlainović.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.