Ivović: Najviše bole ovi olimpijski porazi, Brguljan: Dali smo sve od sebe
Foto: wpolo.me

Nakon poraza

Ivović: Najviše bole ovi olimpijski porazi, Brguljan: Dali smo sve od sebe

Naši vaterpolisti razočarani su što su nakon Pekinga i Londona propustili još jednu priliku da osvoje medalju na Olimpijskim igrama.

Aleksandar Ivović rekao je crnogorskim novinarima u Riju da smo propustili previše prilika, ali da moramo da budemo svjesni i da je četvrto mjesto veliki uspjeh. 

"Nažalost od početka smo bili u zaostatku, jurili smo cijelo vrijeme. Kad bi stizali odmah bi primali gol, nikako nijesmo uspjeli da preokrenemo i budemo mi ti koji kontrolišu meč. Ovo je već previše poraza, teško će biti pronaći novi motiv i krenuti dalje. Najviše bole ovi olimpijski porazi, ali ova ekipa je pokazala da vrijedi, falilo nam je i sreće. Ja sam pogodio stativu iz peterca, bilo je previše promašaja protiv jedne ekipe kao što je Italija. Ne može se doći do medalje ako nemate sreće, mi je ni ovaj put nijesmo imali", kazao je Ivović.

Pasković je rekao kako im je žao nam je do neba.

"Izgleda da smo se dosta potrošili u prethodnim utakmicama. Nismo bili dominantni na nekim pozicijama, u napadu smo morali da pravimo razne kombinacije i mnogo smo se istrošili. Primili smo neke golove sa igračem manje, koje do sada nismo primali. Pokušavali smo, stizali, ali oni su uvijek imali odgovor", rekao je Pasković.

Miloš Šćepanović istakao je da moraju ostati ekipa i u ovom porazu.

"Htjeli smo, željeli, jurili smo ih cijelo vrijeme. Nije se složilo, a zbog čega – ne možemo u ovakvom stanju vršiti analize.Tuga je velika, biti treći put četvrti ogromno je razočaranje. Ali, šta da radimo, reći nešto ružno nema razloga, jer smo radili krvnički, uradili sve što smo mogli u ovom trenutku, ali ponovo smo četvrti i to je to", kazao je Šćepanović.

Draško Brguljan rekao je da je najvažnije da su ostavili zadnji atom snage, a rezultat je takav kakav je. 

"Dvije stvari smo se dogovorili prije meča – da svedemo utakmicu na mali broj golova i manji broj isključenja. Nismo u tome uspjeli, a 12 primljenih golova je mnogo, previše. Danas nije bio pritisak, možda jeste u polufinalu, ali danas smo bili opušteni. Ali, žalimo, baš žalimo, baš nam je teško. Ova generacija više neće nastupati u ovom sastavu. Teško mi je zbog toga. Vidjećemo ko će ostati, a ko ne. Ja sam tu uvijek za Crnu Goru, dok god budem potreban, dok god me selektor bude zvao", rekao je Brguljan.

Mlađan Janović je naveo kako su očekivali da će Filjoli biti glavni igrač u timu Italije te da su ih Nora i Prešuti iznenadili.

"Krenuli smo u finišu da igramo odlično, ali teško je uhvatiti tri gola na dva minuta do kraja. Imali smo nekoliko promašenih zicera, ali igrali smo najbolje što možemo, dali smo sve od sebe. Nijesmo očekivali toliko šuteva sa te strane gdje su Nora i Prešuti, očekivali smo najviše od Filjolija. Najgore od svega je što je ovo treći put da gubimo", rekao je Janović.

Darko Brguljan je naveo da su dali sve od sebe cijelo ljeto, ali nije bilo dovoljno, nije išlo.

"Ne možemo ništa da zamjerimo jedni drugima, dali smo sve od sebe", rekao je Brguljan.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.