Đorđević:Postoje dva načina da igramo utakmicu, da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobijedimo
Aleksandar Đorđević/Foto: Rojters

Pred finale

Đorđević:Postoje dva načina da igramo utakmicu, da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobijedimo

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević zahvalio je na podršci i rekao da je današnji plasman u finale Olimpijskih igara potvrda kvaliteta njegove ekipe.

"Svi smo malo pustili suzu, vjerovatno od emocija, suze radosnice. Jako sam ponosan na svoj stav, na sve igrače, Košarkaški savez Srbije, sve koji su nam dali pravu podršku u zemlji. Tu pravu podršku smo osjetili, ovu drugu nismo. Lijepa medalja, jedna ili druga, vidjećemo. Fenomenalan je rezultat. Igrači su već treću godinu tu i ovo je potvrda kvaliteta", rekao je Đorđević novinarima poslije utakmice, prenosi Beta.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je ubjedljivo sa 87:61 pobijedila Australiju.

"Jako sam ponosan na ekipu, rezultat, način na koji smo odigrali. Momci su bili spremni da odrade ono što smo se dogovorili. To potvrđuje 14 primljenih poena na poluvremenu, to se na ovom nivou desilo. Svi smo mnogo toga preživjeli i iščekivali. Forma se dizala kroz takmičenje, sve utakmice smo odigrali na pravi način, ne dovoljno dobro i ne cijele. Ali, ispostavilo se to kao dobro", kazao je Đorđević

Protivnik u borbi za zlatnu medalju biće SAD.

"Postoje dva načina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobijedimo, neka igrači izaberu kako ćemo", naveo je selektor.

Prema njegovim riječima, ovo su najjače Olimpijske igre u istoriji i "konačno treba da počne" da se priča o stilu košarke koji igra reprezentacija Srbije.

Đorđević je rekao da ekipa SAD iz Rija nije "drim tim", jer je "drim tim" bio samo onaj sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.