Srbija u polufinalu, Hrvatska ide kući
Foto:Getty images

RIO 2016

Srbija u polufinalu, Hrvatska ide kući

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igra u Riju, pošto je rano jutros u četvrtfinalu, savladala Hrvatsku 86:83 (20:19, 12:19, 34:14, 20:31).

Srpski košarkaši odigrali su fantastičnu treću četvrtinu, ali su u četvrtoj, umjesto da privedu meč kraju, dozvolili Hrvatima da se vrate, pa je odluka pala u neizvjesnoj penal završnici.

Mirnu ruku imali su Nikola Jokić i Miloš Teodosisć i Srbija je zasluženo prošla među četiri najbolje selekcije na turniru.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena, Miroslav Raduljica, Jokić i Stefan Marković postigli su po 12, a Teodosić je uz devet poena upisao i 10 asistenncija.

Sa druge strane Bojan Bogdanović postigao je 28, a Mario Hezonja 16 poena.

Srbija će u polufinalu, u petak od 20.30 sati igrati protiv selekcije Australije, dok će se u drugom polufinalu sastati Španija - SAD.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.