Na prvom mjestu treba biti čovjek :Pomogla rivalki da ustane (FOTO)
Niki Hamblin i Ebi D'Agostino

Najbolji potez Igara u Riju

Na prvom mjestu treba biti čovjek :Pomogla rivalki da ustane (FOTO)

Kvalifikaciona trka na 5.000 metara donijela je najemotivniji momenat Igara u Rio de Žaneiru. Na oko četiri kruga prije kraja, Amerikanka Ebi D'Agostino se saplela i pala. Udarila je pritom u Novozelanđanku Niki Hamblin, koja je takođe pala i, činilo se tad, teže se povrijedila od rivalke.

Ebi je mogla da nastavi da trči, nesvjesna da joj je, onako zagrijanoj, koljeno u mnogo težem stanju nego što je isprva pomislila.  

Ali, američka atletičarka je stala, na zaprepašćenje publike.

I ne samo to: vratila se do Novozelanđanke koju ranije nije poznavala.

GKtktkqTURBXy8xNzE1MzFmOWZhOGQxNmJkMzQ3Nzc0MDU4ZDFjMTA2OC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto:Reuters

"Prišla mi je i rekla 'Hajde. Možeš ti to. Ustani. Moramo ovo da završimo", prisjećala se Niki Hamblin tog nestvarnog trenutka.

Njih dvije su, povrijeđene, krenule dalje. Nije više bilo šansi za finale, ali, pošle su zajedno.

Međutim, dobra Ebi, koja se vratila da pomogne Novozelanđanki, u finišu više nije mogla ni da hoda. Bolovi su bili prejaki. Suze na licu.

Vidjevši šta se dešava, Niki Hamblin je zastala, vratila se i - uzvratila pomoć.

Ponovo su zajedno pošle ka cilju.

"Ja nju nikada ranije nisam vidjela. Ali, ovo što je uradila, ovo što nam se desilo, pamtiću do kraja života", rekla je novozelandska atletičarka.

Kada su se na semaforu pojavili rezultati, pisalo je da je D'Agostino, koja je na kraju odvežena u kolicima, poslednja, 16, a Niki Hamblin pretposlednja, 15. Mjesta u finalu bilo je samo za pet najboljih.

I, iako su njih dvije za cijeli svijet najveće pobjednice ovih Igara, ma šta semafor u Riju pokazivao, potvrda tog planetarnog saglasja stigla je nešto kasnije iz Međunarodnog olimpijskog komiteta:

"Odlučili smo da, ukoliko budu zdrave, i Ebi D'Agostino i Niki Hamblin učestvuju u olimpijskom finalu".

Ko samo gleda u semafor, neće znati zašto. Ko se zagleda u olimpijski duh - osjetiće odgovor.

Blic.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.