Nova  vozila Audija će znati kada se pali zeleno svijetlo
Ilustracija

"Connect Prime service"

Nova vozila Audija će znati kada se pali zeleno svijetlo

Audi u svoja nova vozila uvodi prvi sistem u auto-industriji koji će obavještavati vozače kada će se na semaforu pred njima promijeniti svijetlo.

Taj sistem će se bežično povezivati sa kompjutrerima koji upravljaju semaforima u nekima od gradova u SAD. Audi finalizira ugovore o tome i uskoro će objaviti spisak tih gradova. 

Vozači će odbrojavanje do zelenog svijetla vidjeti na instrument-tabli. Kada preostanu samo četiri sekunde do uključenja zelenog svijetla na semaforu, odbrojavanje će prestati, tako da će vozač dalje sam posmatrati semafor. Uz to, kada automobil ide i ukoliko sistem procijeni da neće stići da prodje kroz zeleno svijetlo, počeće odbrojavanje do uključenja crvenog svijetla na semaforu. 

Taj sistem će biti moguće dokupiti za audi Q7, model za 2017, i za audije A4, proizvedene od 1. juna ove godine. Uz to se mora plaćati "Connect Prime service" koji košta 199 dolara za šest mjeseci.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.