Kako njegovati kosu poslije kupanja u moru
Ilustracija

Prirodni načini

Kako njegovati kosu poslije kupanja u moru

Da biste ublažili štetne efekte pretjeranog uživanja u ljetnjim čarolijama,redovno stavljajte hranljive maske na kosu.

Poznato je da sunce, morska so i hlor u bazenima isušuju kosu, čineći je lomljivijom i sklonijom oštećenju. Da biste ublažili štetne efekte preteranog uživanja u ljetnjim čarolijama, tokom ljeta redovno stavljajte hranljive maske na kosu, a izbjegavajte blajhanje, mini-val, pjenu i i lak.

Blajhanje je najagresivniji hemijski tretman, zbog čega bi trebalo da se izbjegava najmanje dvije-tri nedelje prije odlaska na more. Isto važi i za mini-val, koji kosu čini krhkijom, pa se ne preporučuje neposredno prije odlaska na more.

* Pjena i lak dodatno isušuju kosu, pa ova sredstva za oblikovanje bolje izbjegavajte dok ste na moru. Koristite masnije preparate, odnosno ulja i hidratantne sprejove koji kosi vraćaju vlagu, a dobar izbor su i regeneratori koji se ne ispiraju.

* Maslinovo ulje je odlično sredstvo za oporavak i regeneraciju vlasi, ali se preporučuje samo damama koje imaju jaku, poludugu, dugu i kovrdžavu kosu. Dame sa slabom, tankom i kratkom kosom ne bi trebalo da ga koriste jer će previše zamastiti kosu.

* Nemojte da češljate kosu čim izađete iz mora, jer se zbog morske soli vlasi lakše lome. Učinite to tek kada je isperete i stavite regenerator, češljem sa širokim zupcima.

Večernje novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.