Dragan Adžić više nije selektor rukometašica Crne Gore
Foto: AA

Nakon poraza u Riju odlučio

Dragan Adžić više nije selektor rukometašica Crne Gore

Dosadašnji selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Dragan Adžić, saopštio je da napušta klupu reprezentacije. Adžić je ovakvu odluku donio nakon neuspjeha reprezentacije na olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Crnogorske rukometašice olimpijski turnir završile su bez bodova, a doživjele su poraze od Brazila 29:23 (12:10), Španije 25:19, Angole 27:25, Rumunije 25:21 i Norveške 28:19.

Adžić je naglasio da poslije više od šest godina odlazi sa klupe ponosan i zadovoljan postignutim. 

"Poslije nekih šest godina i par mjeseci vođenja reprezentacije ponosno i sa posebim zadovoljstvom mogu da kažem da smo zajedno sa predsjednikom saveza i kluba, stručnim štabom, djevojkama i trenerima koji su ih trenirali u klubovima, doveli reprezentacju na nivo da da bude učesnik svih devet posljednjih takmičenja", kazao je Adžić. 

On je podsjetio da su samo četiri reprezentacije, među kojima je i Crna Gora, bile učesnice svih devet takmičenaja. 

"Dao sam sebe u tom poslu, niko u svjetskom rukometu ne radi dva posla istovremeno u klubu i reprezentaciji u tiliko dugom periodu. Žao mi je što na posljednjem takmičenju na kojem sam bio selektor nijesam mogao dati više djevojkama i moja je odgovornost najveća", rekao je Adžić. 

On smatra da Crna Gora ima puno mladih i talentovanih igrača i trenera. 

"Ova generacija treba svježinu sa klupe na sljedećem EP. Vjerujem da će veći dio njih odlučiti da nastavi i da će na tom takmičenju, možda posljednjem generacijskom, obradovati sve u Crnoj Gori", rekao je Adžić, prenosi Anadolija.

Dragan Adžić, koji je i trener rukometašica Budućnosti, predvodio je crnogorsku reprezentaciju do olimpijskog srebra u Londonu i titule prvaka Evrope u Beogradu 2012. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.