Pao rekord Majkla Džonsona: Fantastičnim rezultatom Van Nikerk osvojio zlato!

17 godina star reokrd srušen

Pao rekord Majkla Džonsona: Fantastičnim rezultatom Van Nikerk osvojio zlato!

Južnoafrikanac Vejd van Nikerk u finalu trke na 400 metara oborio svjetski rekord slavnog amerikanca Majkla Džonsona. Trku je istrčao za 43.03 sekundi.

Kada je Majkl Džonson 1999, godine istrčao 400 metara za 43,18 sekundi, mnogi su vjerovali da će taj rekord biti nemoguće oboriti. Sve do nedjelje uveče, kada je Južnoafrikanac Van Nikerk bio za 0,15 sekundi brži u velikom olimpijskom finalu-

Južnoafrikanac je stravično finiširao i daleko iza sebe ostavio favorita Džejmsa Kiranija sa Granade i Amerikanca Merita Lašona.

Prošle godine u Pekingu Van Nikerk je istrčao 43,48, još dvojica su na toj trci išli ispod 44 sekunde, ali ipak niko nije mogao da očekuje da će se približiti spuštanju ispod 43 sekunde. 


 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.