Bolt pobjedom debitovao na Igrama

RIO 2016

Bolt pobjedom debitovao na Igrama

Dvostruki uzastopni olimpijski šampion debitovao je danas u Rio de Žaneiru lakom pobjedom u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara i plasirao se u polufinale takmičenja.

Publika u Riju burno je pozdravila možda i najveću zvijezdu ovih Igara. Bolt je sporo krenuo, a onda je uhvatio korak, prestigao rivale i imao vremena da četiri puta okrene glavu u stranu da bi provjerio šta radi konkurencija, a onda prošao kroz cilj za 10,07 sekundi.

Njegov glavni rival u Riju, Amerikanac Džastin Getlin, šampion 2004. godine u Atini, ranije je ubjedljivo izborio plasman s vremenom od 10,01.

Plasman u polufinale izborili su i drugi favoriti, kao što su Johan Blejk, Nikel Ašmide i Trejvon Bromel.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.