Dragan Adžić podnosi ostavku
Dragan Adžić

Odlučio da ode nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru

Dragan Adžić podnosi ostavku

Poslije šest godina, osam velikih takmičenja, evropskog zlata iz Beograda i olimpijskog srebra iz Londona, Dragan Adžić napušta kormilo crnogorske rukometne reprezentacije.

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, čovjek za koga se vezuju svi uspjesi crnogorskog rukometa u posljednje vrijeme je odlučio da ode nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Lavice” su u Brazil otišle sa željom da osvoje zlato, ali će završiti takmičenje već u nedjelju, kada će protiv Brazila odigrati posljednji meč u grupi A.

Adžić se na takav potez odlučio jer smatra da je došlo do zasićenja između njega i igračica, sa kojima dugo, možda i predugo sarađuje i u Budućnosti i u nacionalnom timu.

Trofejni trener smatra da je pravo vrijeme da neko donese novu energiju, kako bi Crna Gora na Evropskom prvenstvu u Švedskoj opet bila kandidat za medalju.

Nakon tog takmičenja će vjerovatno doći i do smjene generacija, jer pojedinim igračicama prolazi zenit karijere, a talentovane juniorke stupaju na scenu.

Adžić je selektor Crne Gore postao u julu 2010. godine, mada je prije toga vodio tim na utakmici sa Rusijom, jer Đula Žiga nije na vrijeme dobio vizu.

Sa Crnom Gorom je osvojio 6. mjesto na prvom velikom takmičenju, Evropskom prvenstvu 2010. godine, a na šampionatima Startog kontinenta ima i zlato iz 2012. i 4. mjesto 2014.

Na prvenstvima svijeta je dva puta ispadao u osmini finala, jednom u četvrtfinalu, dok mu je poslije srebra u Londonu ovo drugo učešće na OI.

Odlazak sa funkcije selektora neće promijeniti njegovu ulogu u Budućnosti, jer će i dalje biti šef stručnog štaba. Prva pomoćnica, kako „Vijesti” saznaju, biće mu Bojana Popović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.