Ljubiša Mihailović osvojio zlato na svjetskom prvenstu u Bargi!
Ljubiša Mihailović

Crnogorski karatista nakon povrede ipak pobijedio

Ljubiša Mihailović osvojio zlato na svjetskom prvenstu u Bargi!

Crnogorski karatista, Ljubiša Mihailović, osvojio je zlatnu medalju na Univerzitetskom prvenstu svijeta u Bragi.

Iako je prekjuče u polufinalnom duelu, u kategoriji borbe +84kg, protiv borca iz  Egipta Ahmeda Elasfara zaradio povredu arkade, rasjekotinu, tri konca, iako su ljekari savjetovali višednevno mirovanje, Ljubiša Mihailović je stisnuo zube, izašao na tatami i u finalnoj borbi bio jači i od povrede i odličnog borca iz  Rusije, Arsena Megrabijana – savladao ga 2:0 i osvojio zlatnu medalju na 10. Univerzitetskom prvenstvu Svijeta u karateu koje se održava u Bragi, Portugalu.

Ljubiši ovo nije prva medalja na Svjetskim univerzitetskim prvenstvima, 2012. na takmičenju u Bratislavi je bio srebrni, tada u kategoriji -75kg, a bio je i član zlatnog tima koji je objedinio svjetske i evropske krune u borbama ekipno (Bratislava 2012, Budimpešta 2013).

"Zlatna medalja koju je osvojio Mihailović samo je nastavak uspješnih nastupa naših studenata na Univerzitetskim prvenstvima Evrope i Svijeta, i od ove godine Evropskim univerzitetskim igrama, gdje su studenti sa crnogorskih univerziteta osvojili dvije medalje. Od obnove samostalnosti, Univerzitetskog prvenstva Evrope 2007, po pravilu naši studenti karatisti su se uvijek vraćali sa medaljama", saopšteno je iz Studentskog Sportskog Saveza Crne Gore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.