Stručnjaci kažu: Rađajte prije 25!
Ilustracija

Ne postoji botoks za jajnike

Stručnjaci kažu: Rađajte prije 25!

Ako ste možda i pomislili da je previše očekivati od žena da završe fakultet u roku, udaju se, rode dijete, ostvare karijeru kojom mogu da izdržavaju porodicu, i da po mogućstvu to sve urade što prije, čekajte samo da vidite šta sada kažu stručnjaci za plodnost!

Naime, iako su nas do sada plašili biološkim satom koji kreće da kuca nakon 30. godine, stručnjaci kažu da ova tempirana bomba kreće da odbrojava nakon 25. rođendana.

- Ne kažem da žene treba da uporedo završavaju fakultet i rađaju djecu, ali tvrdim da rađanje ne bi smjelo da se odlaže mnogo nakon diplomiranja. Tačno je 25. godina vrijeme kada većina žena završava fakultet i kreće u poslovni svijet. To je vrijeme i kada se pronalazi partner sa kojim će se ostvariti brak, ali i idealno vrijeme da se rodi dijete. Problem sa današnjim društvom je taj da su djevojke koje su prešle 25. godinu spolja sjajne, uglancane i mladolike, ali njihovi jajnici tačno znaju koliko su stari. Njih ne možemo da prevarimo. Uostalom, i sama često kažem pacijentkinjama: "Botoks možeš da uradiš na licu, ali na jajnicima ne" - zaključuje dr Džilijan Lokvud, direktorka klinike za liječenje neplodnosti iz Velike Britanije.

Pročitajte još:Australijanka rodila u 62. godini, muž ima 78

Žena Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.