Rukometačica Biljana Pavićević: OI su ostvarenje sportskog sna, nadam se da ćemo naš narod učiniti ponosnim(FOTO)
Biljana u Riju

Rukometačica Biljana Pavićević: OI su ostvarenje sportskog sna, nadam se da ćemo naš narod učiniti ponosnim(FOTO)

Olimpijsko selo u Riju može da primi skoro 18 hiljada sportista, a bez obzira na brojne pritužbe, izgleda spektakularno.

3604 apartmana, 31 zgrada za najveće selo u istoriji olimpijskih igara.

olimpijskoselorio2016

“Ovo mi je ostvarenje sna, ostvarenje sportskog sna. Osjećaj je izvanredan, jedva čekam da utakmice počnu. Atmosfera je sjajna pa se nadam da ćemo od prve utakmice biti na zadovoljavajućem nivou i da ćemo naš narod učiniti ponosnim.” – poručila je Biljana Pavićević, kojoj je ovo prvi nastup na Igrama.

olimpijsjeigre2016selo

Olimpijsko selo se radilo od 2011. Rađeno je po standardima posebne energetske efikasnosti, pa su tako na većini krovova postavljeni solarni paneli, prvenstveno za grijanje vode.

seloolimpijskeigrerio2016

Apartmani u kojima su smješteni sportisti imaju tri ili četiri sobe, hodnik, balkon kao i dio za pranje veša. Kroz selo je urađena biciklistička staza dužine 3,8 kilometara i što je najvažnije vrlo je blizu sportskih borilišta, na oko 10-tak minuta. Za prevoz sportista obezbijeđeno je 300 autobusa.

olimpijskoselorio2016biljanapavicevic

Kako bi se spriječio krah koji su doživjeli brojni prethodni organizatori, Brazilci su se odlučili da nakon završetka igara kompleks pretvore u luksuzan kvart u kom će se apartmani prodavati po cijeni od 700 hiljada eura.

CdM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.