Najbrži čovjek svijeta nikada nije istrčao 1,6 kilometara!
Jusein Bolt

"Jusein nikada nije istrčao milju.“

Najbrži čovjek svijeta nikada nije istrčao 1,6 kilometara!

Jusein Bolt, najbrži čovjek u istoriji, kaže da nikada u životu nije trčao duže distancu od jedne milje (1,6 kilometara).

Da, dobro ste pročitali. „Njujorker“ je nedavno istraživao koliko brzo bi Bolt mogao da istrči tu dionicu ako bi se posvetio tome.

Bolt je visok 195 centimetara, težak je 90 kilograma i nije predodređen za dugačke staze. 

Svjetski rekord na 1,6 kilometara iznosi tri minuta i 43 sekunde i postavio ga je Hišam El Garuž 1999. godine. Da li bi Bolt mogao uz trening da istrči ispod pet minuta? 

To je bilo puitanje ’Njujorkera’ na koje nikada nismo dobili odgovor. Boltov agent Riki Sims uopšte nije to pitanje ni razmatrao, već je rekao: "Jusein nikada nije istrčao milju.“

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.