Izračunajte koja je idealna dužina suknje za vas!
Ilustracija

Jednostavna formula

Izračunajte koja je idealna dužina suknje za vas!

Izmjerite visinu svog tijela u centimetrima i to od ramena do stopala (uključujući i štikle ako namjeravate da nosite obuću sa visokim potpeticama), zatim podijelite taj broj sa 1,618 i dobićete vaš zlatni broj!

Želite da vam noge vizuelno izgledaju duže i vitkije? Ništa lakše, dovoljno je da pronađete idealnu dužinu suknje baš za vas! A to možete da izračunate pomoću jednostavne formule kojom ćete za nekoliko minuta otkriti svoj "zlatni broj", a potom i dužinu koja odgovara vašoj konstituciji.

* Izmjerite visinu svog tijela u centimetrima i to od ramena do stopala (uključujući i štikle ako namjeravate da nosite obuću sa visokim potpeticama), zatim podjelite taj broj sa 1,618 i dobićete vaš zlatni broj!

* Zatim oduzmite svoj "zlatni broj" od visine tijela koju ste prethodno izmjerili i dobićete dužinu suknje ili haljine koja će vas vizuelno izdužiti i naglasiti vaše adute.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.