Poraz Lovćena u Bjelorusiji
Ilustracija

SEHA liga

Poraz Lovćena u Bjelorusiji

Rukometaši Lovćena poraženi su danas u bjeloruskom Brestu od Meškova 33:30 (17:17), u utakmici 16. kola regionalne SEHA lige.

To je šesti poraz cetinjskog tima, koji je u regionalnom takmičenju ovbe sezone ostvario i osam pobjeda i dva remija. Meškov je upisao 11. pobjedu,a ima i četiri poraza i remi, ostvaren na Cetinju protiv Lovćena.

Lovćen je poveo u Brestu 4:0, u većem dijelu prvog poluvremena imao je prednost od tri gola, posljednji put u 20. minutu (13:10). Domaćin je u 24. prvi put uspio da izjednači (14:14), a tri minuta kasnije i da poevede (16:15). Početkom drugog poluvremena stekao je prednost od četiri gola (22:18), koju je uspio da sačuva do kraja. Lovćen je u 57. minutu uspio da zaostatak svede na gol (30:29 i 31:30), ali nije imao snage za preokret.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nerijus Atajevas sa devet, dok je Maksim Baranau meč završio sa pet golova. U ekipi Lovćena istakao se Nemanja Grbović sa deset, Igor Marković je postigao šest, Stevan Vujović pet, a gol manje Marko Jovetić.

Lovćen će u narednom kolu, u utorak, ugostiti Zagreb. (Mina)