Za 10 sekundi otkrijte koliko vam je koža zaista stara
Ilustracija

Jednostavan trik

Za 10 sekundi otkrijte koliko vam je koža zaista stara

Prodavnice su pune krema, losiona i napitaka koje tvrde da smanjuju starenje kože. Nažalost, nijedna krema neće vratiti sat unazad, ali ovaj trik će vam otkriti koliko vam je stara koža.

Što smo stariji to naša koža gubi elastičnost i ima grublji izgled. Nakon što uđemo u četrdesete, promjene su očiglednije.

Prema doktorki Aleksis Abranson, postoji jednostavan test koji će vam otkriti koliko je vaša koža u stvari stara.

"Veoma je lako testirati elastičnost kože, samo treba da uštinete kožu i držite tako pet sekundi. Koliko vam je koža omatorila možete da shvatite po tome koliko joj treba da se vrati u normalu", rekla je ona jednom prilikom.

A, evo i kako da to izračunate:

1-2 sekunde

Funkcionalna starost vaše kože je ispod 30 godina.

3-4 sekunde

Funkcionalna starost vaše kože je 30-44 godina.

5-9 sekundi

Funkcionalna starost vaše kože je 45-50 godina.

10-15 sekundi

Funkcionalna starost vaše kože je 60 godina.

Ako vašoj koži treba duže da se vrati u normalu, njena starost će biti 70 godina ili više.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.