Ruski naučnik preporučuje: Lovor štiti od raka i jača imunitet
Ilustracija

Ruski naučnik preporučuje: Lovor štiti od raka i jača imunitet

Ruski naučnik Genadij Malahov je otkrio da ova biljka fantastično djeluje protiv umora i stresa, a smanjuje i rizik od nastanka raka.

Postoji veoma poznata biljka koja će vam omogućiti da se momentalno opustite i oslobodite stresa, tenzija, nervoze i umora. Ova biljka se zove lovor. Ruski naučnik Genadij Malahov je otkrio da ova biljka fantastično djeluje protiv umora i stresa. 

Još od davnih vremena, drvo lovora se smatra za sveto drvo čije se grančice daju pobjednicima i pjesnicima kao znak najviše časti i slave (lovorike). Danas se lovor uglavnom koristi pri kuvanju kao začin pošto daje poseban ukus hrani, ali se ne jede već se uklanja iz hrane. U narodnoj medicini se smatra za ljekovitu biljku koja posjeduje terapeutska svojstva za koja su zaslužna etarska ulja pinen i cineol. 

Lovor obogaćuje antioksidantni potencijal hrane, jačajući imuni sistem i štiteći od slobodnih radikala i napada virusa. Sadrži i značajnu količinu vitamina A koji jača um i štiti sluzokožu i kožu. Specifičan miris lovora potiče od isparljivih jedinjenja koja imaju ljekoviti efekat na digestivni trakt i rješavaju razne digestivne probleme. 

Čaj od lišća lovora stimuliše apetit i varenje, pomaže pri smanjenju mučnine i uklanja čireve i nadimanje. Eterično ulje lovora se koristi pri liječenju artritisa, bola u mišićima, bronhitisa i gripa. Ovaj mirišljavi začin smanjuje rizik od nastanka raka jer sadrži razne fitohemikalije koje imaju moćna antikancerogena svojstva. 

Ako želite brzo da se opustite, potrebno je da uzmete jedan osušeni lovorov list i stavite ga u posudu u kojoj ga možete zapaliti i ostaviti da gori. Nakon deset minuta, soba će biti puna mirišljavog dima koji će vas u potpunosti opustiti. Lovorov list prilikom sagorijevanja ispušta isparljive sastojke koji oslobađaju od umora i opuštaju.

Beograd.in

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.