Velika Britanija: Prva uspješna transplantacija obje šake (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Velika Britanija: Prva uspješna transplantacija obje šake (VIDEO)

U engleskom radu Donkasteru izvedena je prva uspješna transplatacija obje šake na jednom pacijentu.

Nove šake dobio je Kris King (57), u Opštoj bolnici u Lidsu, a bez njih je ostao u nesreći koja mu se dogodila na poslu prije tri godine. 

Tim ljekara predvodio je profesor Sajmon Kej, prenosi BBC. Profesor Kej je istakao kako je ovaj zahvat bio teži i složeniji od operacija unutrašnjih organa, i dodao: " Jednog dana ćemo se King i ja rukovati". 

"Nisam mogao da dobijem ništa bolje, ponovo se osjećam kompletnim", rekao je King i dodao da ne može da sakrije radost što je već imao nekoliko malih kretnji novim šakama, i što će ponovo moći da drži flašu piva i nosi majice sa dugmićima. 

Mada, iako mu nove šake koje je dobio od donatora, savršeno pristaju, njegovi prvi utisci su da mu sada ruke izgledaju nekako veće.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.