Šta vam poručuje bol u određenom dijelu tijela
Ilustracija

Psihologija otkriva

Šta vam poručuje bol u određenom dijelu tijela

Bol u određenim dijelovima tijela ne mora uvijek biti odraz bolesti. Često mogu biti pokazatelj psihičkog stanja i nemoći da se suočimo i izborimo sa svakodnevnim problemima...

Ruke simbolizuju sposobnost da se obuhvate sva životna iskustva. Gornji dio povezan je sa sposobnostima, a donji sa vještinama. Zglobovi čuvaju stare emocije, a laktovi predstavljaju fleksibilnost u mijenjanju smjera u životu. Ako nam ta vrsta odvažnosti nedostaje ispoljavaju se bolovi.

Prsti takođe imaju svoje značenje. Posječen kažiprst znači da su bijes i strah povezani sa egom u trenutnoj situaciji. Palac simbolizuje brigu, srednji prst seks i bijes, domali zajedništvo i tugu, a mali vezu sa porodicom.

Leđa odražavaju odsustvo podrške okoline. Bol u gornjem dijelu leđa ukazuje na manjak emocionalne podrške, srednji dio povezan je sa osjećajem krivice, dok bolovi u donjem dijelu simbolišu strah da neće biti novca, pa će doći oskudica.

Srce predstavlja ljubav, a krv radost. Ako tih emocija nema, srce se skupi, skvrči i postaje "hladno". Kao posljedica javlja se sporiji protok krvi sa mogućom pojavom anemije, angine pektoris, pa čak i infarkta. Iskustvo pokazuje da osobe koje su preživjele srčani udar, gotovo nikada nisu osjetile istinsku radost u životu.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.