Šta boja laka za nokte poručuje muškarcima
Ilustracija

Istraživanje

Šta boja laka za nokte poručuje muškarcima

Novo istraživanje pokazalo je da muškarci smatraju da su djevojke koje nose crveni lak za nokte “strastvenije” i žele više seksa.

Istraživači su anketirali 2.000 muškaraca kako bi saznali šta oni misle da boja ženskog laka otkriva o njihovom seksualnom životu.

Pored toga što im je crveni lak gotovo identičan pozivu na seks, muškarci vjeruju da djevojke koje nose lak za nokte, bez obzira na boju, imaju aktivniji seksualni život.

Ali ovo nije sve. Većina muškaraca smatra da su djevojke koje lakiraju prste na nogama malo nastrane. 

Nakon ovog saznanja, stvari postaju još bolje. Nokti u različitim bojama mogli bi da predstavljaju najbolji izbor, jer je muškarcima to signal da ste “dama na ulici, a zvijer u krevetu”.

Ma koliko ovi rezultati bili šašavi, prilično je zanimljivo dobiti ovakav uvid u način na koji muškarci percipiraju neke od navika i izbora koje djevojke prave gotovo automatski i bez pretjeranog razmišljanja.

 

24sata

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.