Tri jednostavna načina da trepavice učinite dužim
Ilustracija

Tri jednostavna načina da trepavice učinite dužim

Ukoliko niste ljubitelj vještačkih trepavica otkrivamo vam odlične načine da ih uvećate i zatrepćete kao nikada do sada.

1. ‘’Razmazite’’ vaše kapke masažom
Masirajući predio očnih kapaka povećavate cirkulaciju, odnosno protok krvi do folikula trepavica. Na taj način više hranljivih sastojaka dopire do folikula, koji je, kako nam je svima poznato, direktno povezan sa rastom trepavica. Ne samo da ćete na ovaj način podstaći brži rast, već ćete takođe spriječiti lomljenje vaših trepavica. Ukoliko imate problem sa kosom možete ga riješiti time što ćete masirate tjeme glave. Vrhovima prstiju pravite nježne, kružne pokrete, masirajući pritom i korijen trepavica. Postarajte se da vam ruke budu čiste prije nego što započnete sa masažom kako biste izbjegli infekciju. Imajte u vidu da je u pitanju jako osjetljiva regija, stoga ne bi trebalo da masaža traje duže od 6 minuta. Ponavljajte ovaj proces nekoliko nedjelja i bićete prijatno iznenađeni.

2. Primjenjujte ricinusovo ulje na korijen trepavica
Dokazano je da ricinusovo ulje pomaže kod podsticanja rasta i volumena trepavica. Takođe, pomaže u borbi protiv mikroorganizama koji djeluju negativno na rast trepavica. Generalno, ricinusovo ulje obiluje antibakterijskim i protivzapaljenskim svojstvima. Upravo ova svojstva pospješuju rast ne samo trepavica, već i obrva i kose, ukoliko želite isti efekat da postignete i sa njima. Koristite nekoliko kapljica (jednu ili dvije) kako biste nahranili vaše trepavice, ali prije nego što to uradite postarajte se da na vašim očima nema šminke kao i da je ulje ricinusa prirodnog porekla. Ulje možete nanijeti vrhovima prstiju ili pamučnim tuferom, stavljajući ga od korijena ka vrhovima trepavica. Ponavljajte ovaj proces nekoliko puta nedjeljno.

3. Koristite maslinovo ulje
Mislili ste da je maslinovo ulje dobro samo za kosu? Trepavice su takođe dlačice, tako da isti učinak koji ima kada je kosa u pitanju, važi i za trepavice. Maslinovo ulje štiti i hrani trepavice. Ukoliko se primjenjuje u kombinaciji sa limunovim esencijalnim uljem, rezultati su očaravajući. Limun dodaje antiseptično i antimikrobsko svojstvo, štiteći na taj način od bilo kakve infekcije, a ukoliko nema infekcije, to znači da će vaše trepavice biti zdravije. Ovo ulje bogato je vitaminom E i oleinskom kisjelinom, koja trepavicama daje tamniju boju. Esencijalno ulje kokosa takođe možete iskoristiti budući da ima ista svojstva kao limunovo ulje. Ipak, kao zamjena za maslinovo ulje, moralo bi biti iskorišteno u kombinaciji sa uljem lavande. Koristite maslinovo ulje u kombinaciji sa uljem limuna prije spavanja, ispirajući ga ujutru toplom vodom i za nekoliko mjeseci vidjećete nevjerovatne rezultate.

Lepotaizdravlje.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.