WhatsApp više nećete moći da koristite na ovim telefonima
Ilustracija

WhatsApp više nećete moći da koristite na ovim telefonima

Aplikacija WhatsApp više neće biti dostupna na nekoliko operativnih sistema.

Kompanija je odlučila da prekine podršku za Symbian OS, BlackBerry i Android (određene verzije) nakon 1. januara 2017. godine. 

WhatsApp je jedna od najkorišćenijih aplikacija za slanje poruka na svijetu, a u trenutku kada je prvi put bila predstavljena, skoro 70 odsto svih mobilnih telefona na svijetu imali su operativni sistem koji su nudili BlackBerry i Nokia. 

"One više ne nude mogućnosti potrebne za rad ove aplikacije", prenosiTimesofIndia. 

Od početka 2017.godine, aplikaciju više neće moći da koriste: 

- BlackBerry 10
- Nokia S40
- Nokia Symbian S60
- Android 2.1
- Android 2.2
- Windows Phone 7.1

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.