Make-up za plavuše
Ilustracija

Make-up za plavuše

Smeđa, plava, crna ili možda crvena boja kose? Nije ni važno jer svaka boja kose nudi ono nešto zbog čega ćete svima oko sebe biti jednostavno neodoljivi. Kada ste se odlučili za novu boju kose važno je da uskladite ostatak outfita, pa tako i šminku koja se mora slagati s novom bojom kose.

Nije svejedno kakav ćete make up odabrati jer pogrešnim odabirom boja i vrste pudera možete istaknuti sve ono što niste htjeli da se vidi na prvi pogled. Očito je kako svaka boja ima svoja pravila, pa tako i plava boja kose sa svim svojim nijansama.

Ne postoji samo jedna nijansa plave, ona može biti platinasta, sivkasta ili više boje meda. Sve ovisi koliku promjenu želite i je li vam namjera bila samo posvijetliti kosu za dvije do tri nijanse ili ste odlučili okrenuti se u posve novom smjeru i postati platinasta plavuša.

Prilikom šminkanja vodite računa o podlozi, očima, rumenilu i ružu za usne. Podloga je početak svake priče u šminkanju, a na nju se kasnije nadovezuje isticanje prednosti te skrivanje mana.

Ako imate svjetliju put i povremeno problema sa crvenilom, bilo bi dobro da na lice nanosite puder koji će u potpunosti prekriti sve nepravilnosti, a da bi koža izgledala savršeno, potrebno je da odaberete puder u bež nijansi.

Nakon pudera treba se pobrinuti za obraze jer ne želite ostaviti dojam bljedunjave ljepotice. Žene s plavom bojom kose tamnije nijanse trebale bi odabrati rumenilo u bež tonovima dok se plavuše svjetlijih tonova trebaju odlučiti za roze nijanse rumenila.

Ukoliko niste prirodna plavuša i obrve su vam tamnije, a odlučili ste se za jednu od svjetlijih nijansi, pokušajte ih posvijetliti uz pomoć sjenke ili pudera. Nakon što ste uredili obrve vrijeme je da se posvetite očima. Preporučuju se pastelne boje, a za vještačke plavuše sa smeđom bojom očiju, dozvoljeno je skoro sve, od zemljanih tonova do nježnih nijansi ljubičaste boje.

Boja ruža za usne zavisi o tome koju nijansu plave boje imate, pa ako je to boja meda dozvoljene su sve boje ruževa za usne dok bi platinaste plavuše trebale izbjegavati ruževe narandžaste boje. Na kraju priče važno je da ste zadovoljni svojim izgledom, a to je moguće uz pravi odabir make upa.

Nezavisne

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.