Kriminalci koriste igru
Igrica još uvijek nije dostupna u Evropi

Igrica još uvijek nije dostupna u Evropi

Kriminalci koriste igru "Pokemon Go" kao mamac

Kriminalci u SAD su igricu za mobilne telefone "Pokemon Go" prepoznali kao dobar mamac kojim igrače mogu da privuku na mjesto na kojem bi ih opljačkali.

Policija američke države Misuri je preko Fejsbuka, saopštila da su naoružani kriminalci opljačkali više tinejdžera koristeći igru "Pokemon Go".

Igrica je dovela igrače u niz opasnih situacija
 

Ukupno je 11 igrača starosti između 16 i 18 godina opljačkano tokom proteklih dana.

Kriminalci su koristili funkciju geolokacije u ovoj igrici kako bi igrače namamili do mjesta na kojem su čekali i dodavali bi virtuelne nagrade, kojim bi naveli igrače da u što većem broju dođu na željeno mjesto.

Inače, igrica je od sredine prošle nedjelje dostupna igračima u SAD, Australiji, Novom Zelandu i Japanu.

U svim tim zemljama dovela je igrače u niz bizarnih situacija.

Tako su igrači nagrnuli u jednu policijsku stanicu u Australiji, jer je igrica pokazivala da se u njoj nalazi jedna od traženih lokacija.

U SAD je jedan igrač, loveći „piksel monstrume“, naišao na leš u rijeci u blizini mjesta Riverton.

Igrica je opasna po tome što animira igrače da izađu iz kuće i u realnom svijetu tragaju za Pokemonom, tako da ih može dovesti u neprijatne, ali i veoma opasne situacije, upozoravaju vlasti.

U Evropi, gdje ova igrica još nije dostupna, ona je ipak već izazvala probleme, jer su se mnogi korisnici pametnih telefona „zarazili“ virusom koji su postavljeni na verziji koja se pojavila u elektronskim prodavnicama.

Tanjug

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.