Maska od gline za sužavanje i čišćenje pora na koži
Ilustracija

Efekat je fantastičan

Maska od gline za sužavanje i čišćenje pora na koži

Za suvu i osjetljivu kožu je preporučljiva bijela glina, a za masnu zelena, ali koju god da probate, efekat će biti fantastičan, jer su obije gline jako ljekovite.

Često su proširene pore posljedica neekoloških uslova, nepravilne ishrane ili korišćenja nekvalitetne kozmetike. Treba razumjeti da se u potpunosti ne možemo riješiti proširenih pora, ali ih možemo suziti i očistiti ih od mrtvih ćelija. U tome, od velike pomoći, biće maske od bijele i zelene gline. Ako planirate tretman lica glinom, preporučujemo vam da glinu kupite u apoteci, jer je provjerena, i neće biti razloga za zabrinutost.

Postoje bijela i zelena glina. Na vama je da odlučite koju ćete upotrebiti prilikom tretmana. Za suvu i osjetljivu kožu je preporučljiva bijela, a za masnu zelena, ali koju god da probate, efekat će biti fantastičan, jer su obije gline jako ljekovite.

Maske moraju da se prave u staklenim činijicama, drvenim kašičicama jer glina oksidira u dodiru s metalom.

Za masnu kožu: Za pravljenje maski za masnu kožu koristi se zelena glina. Ona doslovno upija masnoću, otrove i nečistoće iz kože. Tonizira, stimuliše cirkulaciju, obnavlja ten, skuplja pore i revitalizuje oštećenu kožu. Maska se pravi u staklenoj činijici tako što se pomiješaju dvije kašičice zelene gline sa kašičicom ulja od jojobe, a zatim se, postepeno, dodaje mlak čaj od kamilice. Miješa se drvenom kašičicom dok se ne dobije homogena pasta. Ovu masku držite na licu najmanje 15 minuta, pa je isperite mlakom vodom.

Za osjetljivu kožu: Ova maska pravi se od bijele gline i preporučuje se osobama sa osjetljivom, mješovitom i normalnom kožom. U staklenu posudicu stavite dvije kašičice gline, kašičicu biljnog ulja, a onda postepeno dodajte cvjetnu vodicu ili čaj. Umjesto cvjetne vodice, možete koristiti destilovanu vodu, pa mješajte dok ne dobijete homogenu pastu.

Masku stavite na čisto lice, držite je 15 minuta, pa isperite mlakom vodom. Za koju god glinu se odlučite, nećete pogriješiti, jer glina liječi akne i mitisere, sprječava crvenilo i fleke na koži, i podstiče stvaranje kolagena i elastina, najvažnijih sastojaka mladosti i svježine.


 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.