Pistorijus osuđen na šest godina zbog ubistva djevojke
Oskar Pistorijus

Poslije tri i po godine okoncan slučaj

Pistorijus osuđen na šest godina zbog ubistva djevojke

Južnoafricki paraolimpijac u atletici Oskar Pistorijus proglašen je krivim za ubistvo djevojke Rive Stenkamp i osuđen na kaznu zatvora od šest godina, prenosi Rojters.

Na taj način poslije tri i po godine okončan je slučaj koji je zaokuplljao veliku pažnju južnoafričkih i svjetskih medija.

Pistorijus, prvi paraolimpijac, koji se prije četiri godine u Londonu ravnopravno takmičio sa olimpijcima, odmah po izricanju presude odveden je u zatvor.

On je ubio djevojku 14. februara 2013. godine, a tokom suđenja branio se tvrdnjom da je čuo buku tokom noći i da je mislio da su provalnici upali u kuću.

Minimalna kazna za ubistvo u Južnoj Africi je 15 godina, ali očigledno je da su sudije uzeli u obzir olakšavajuće okolnosti.

Pistorijus će čim odsluži polovinu kazne steći pravo na uslovnu slobodu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.