8 grešaka pri uljepšavanju, koje svaki muškarac primijeti!
Ilustracija

Dame obratite pažnju

8 grešaka pri uljepšavanju, koje svaki muškarac primijeti!

Mislite da muškarci nemaju oko za detalje? Možda nisu tako detaljni kao žene, ali itekako znaju primijetiti sitnice, pa tako i greškice koje žene čine kod uljepšavanja.

Evo kojih je to osam beauty grešaka koje ne promaknu ni jednom muškarcu:

1. Previše parfema
Parfem bi trebao privući muškarca, a ne ga odbiti, a upravo će se to dogoditi, ako je oko vas 'oblak' parfema. Tri, četiri šprica parfema biće dovoljna. 

2. Pogrešno nanesen puder
Puder boje koja ne odgovara tenu, previše pudera i puder koji nije dobro razmazan, greške su koje će muškarac itekako primijetiti na licu žene. Kako biste to izbjegli potražite savjet prodavačice kad kupujete puder, i uvijek ga dobro razmažite kad se šminkate.

3. Sjenka za oči koja previše svjetluca
Jako svjetlucava sjenka primjerena su za mlade djevojke, ali u određenim godinama primjerenija su mat sjenke, jer svjetlucava ističu i najsitniju boru na kapcima što ne izgleda lijepo. 

4. Grudvice od maskare na trepavicama
Muškarcima su duge trepavice seksi, ali trepavice s grudvicama od maskare nikako im nisu privlačne. Kao ni razmazana maskara ispod očiju. Maskaru koristite umjereno te potražite onu koja vam se tokom dana neće razmazati, možda vodootpornu.

5. Neuredna depilacija
Muškarci vole glatke ženske noge i obrijane pazuhe i suvišne dlačice mogu ih u trenu 'ohladiti'. Ovo je jedna od najčešćih grešaka koje muškarci primijete čak i na prvom spoju. 

6. Suva koža
Suva koža jednaki je anti afrodizijak kao i 'pikave' noge – muškarcima nije prijatna na dodir. Neka vam hidratacija kože postane svakodnevna beauty rutina, bez obzira imate li partnera ili ne jer ne radite to samo zbog muškaraca. Hidrirana koža ključ je mladolikog izgleda. Imate li jako suvu kožu mažite je kokosovim ili maslinovim uljem.

7. Loša higijena zuba
Loš zadah i žuti zubi i ne daju baš muškarcu motiv da poljubi ženu. Kao ni ostaci hrane na zubima. Osnovna higijena zuba podrazumijeva četkanje dvaput dnevno, i čišćenje koncem. Pušite li i pijete puno kafe, uvijek sa sobom nosite bombone za osvježavanje daha.

8. Ljepljivi sjaj za usne
Ženama je jako odbojno vidjeti mušku bradu u kojoj su 'zapele' mrvice od hrane, a muški se pak groze pogleda na ženske usne namazane ljepljivim sjajem na kojem su vidljive mrvice nečega. Ni jednog muškarca ne privlači pomisao da poljubi usne namazane nečim što ih podsjeća na svjetlucavo ljepilo. Izaberite prozirni sjaj prirodne boje koji ujedno vlaži usne.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.