Mokri look: Najtraženija frizura ovog ljeta
Ilustracija

Mokri look: Najtraženija frizura ovog ljeta

Tokom ljetnjih dana kosa je problem svake žene - ako ste prirodno kovrdžave, kosa će vam biti suva, a ako imate ravnu, izgledaće poput metle. A, frizer definitivno nije opcija jer nema smisla svako veče, nakon cjelodnevnog kupanja, trčati u frizerski salon, isto tako da plivate a da ne pokvasite kosu...

Ovog ljeta u modi je frizura koja djeluje kao da ste tek izašli iz vode. Kosa zapravo nije mokra, ali tako djeluje, zato se i zove wet look... Ovu frizuru smo često imali prilike da vidimo na modnim pistama za ljeto, kao i za zimu. A vidjeli smo je i na nekoliko poznatih dama.

Naime, postoji nekoliko savjeta za nošenje ovog izgleda tokom vrućih ljetnjuh dana, a mi vam otkrivamo nekoliko...

Ova frizura najidealnija je za noćni provod jer izgleda seksi i atraktivno. Izbjegavajte je na poslu i tokom dana jer bi mogla djelovati prljavo i prenapadno.

Nosite je uz jednostavnu i elegantnu odjeću. Ne kombinujte je uz odjeću sa dezenima, kao ni intenzivnim bojama. Jednostavna odjeća idealno će upotpuniti ovu jednostavnu frizuru i istaći vaše lice.

Neka vam i make up bude jednostavan i bez previše boja. Ako ipak želite koristiti boje, koristite ih samo na jednom mjestu, očima ili usnama, nikako ne na oba. Preporučujemo lagani smokey eyes i ruž za usne u boji mesa ili lagano narančastoj.

Uz ovakvu frizuru obavezno istaknite obraze. Kako vam je kosa pozadi, lice vam je otvoreno i u prvom planu, stoga je najvažnije da istaknete obraze što će zaokružiti vaše lice.

Kosu pokvasite, a kako bi zadržali wet izgled stavite ili gel ili vosak. Nemojte preterivati s nanošenjem kako vam kosa ne bi na kraju izgledala masno.

Nezavisne

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.