Ako imate ove simptome, crijeva su vam puna toksina
Ilustracija

Izbacite ih što prije

Ako imate ove simptome, crijeva su vam puna toksina

Otpad u organizmu.

Debelo crijevo ima jako važnu ulogu u ljudskom organizmu. Ono održava ravnotežu vode u organizmu, reguliše imuni sistem i pomaže prilikom procesa varenja. 

Debelo crijevo je od ključnog značaja za zdrav organizam. Ako debelo crijevo ne radi kako treba, toksini se ne uklanjaju iz organizma već se apsorbuju. 

Da bi hrana prošla kroz organizam i sve digestivne procese, potrebno je najmanje 24 sata. Hrana sa malom nutritivnom vrijednošću, sa malo vitamina i enzima, usporava taj proces i do 70 sati. Kao rezultat toga, organizam postaje nagomilan otpadom. 

Zatvor je najčešći znak da ima puno otpada u organizmu. 

Simptomi nagomilavanja toksina u debelom crijevu:

Osip kože, problemi s urinarnim traktom, vaginalne infekcije, slab imuni sistem.
Promjene raspoloženja
Loše pamćenje, promjene raspoloženja, nervoza, umor, depresija.
Bol u mišićima i zglobovima
Simptomi digestivnog trakta
Bol u stomaku, loše varenje, gasovi, dijareja, naduvenost, zatvor.

Srećom, postoji program za čišćenje organizma koji je četrdesetih godina prošlog vijeka razvio Stenli Burouz. Ovim programom se organizam može očistiti u potpunosti za 10-16 dana. 

Potrebni sastojci:

3 dl filtrirane vode
1/10 kašike paprike u prahu
2 kašike organskog javorovog sirupa
sok od polovine limuna

Priprema: 

Priprema ovog moćnog lijeka je veoma jednostavna. Potrebno je samo da pomiješate sve sastojke i da uzimate smješu 5-8 puta dnevno u roku od najmanje 10 dana. 
Pored ove metode, dobro je da kao suplemente uzimate etarska ulja koja doprinose čišćenju organizma. Evo kako da pripremite nutritivni napitak sa etarskim uljem: 

Sastojci:

10 kapi etarskog ulja od mente
sok od jednog limuna

Priprema: 

Sastojke pomiješajte u 2,5 dl vode i unosite je u roku od dvije nedjelje. 
Kada se otarasite toksina, osjećaćete se puno bolje, a vaše tijelo će biti kao novo.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.