Ovo je najljepša plaža svijeta (FOTO)(VIDEO)
Foto: Didier Baertschiger / Flickr.com

Biser Sejšela

Ovo je najljepša plaža svijeta (FOTO)(VIDEO)

Mnogi turisti po dolasku na sejšelsko ostrvo La Dig zapute se direktno na plažu An Surs Daržon, a lako je reći zašto – u pitanju je najfotografisanija plaža svijeta.

Zamislite sljedeću scenu – svjetlucavi bijeli sitni pijesak, velike kamene stijene koje od kojih je priroda vremenom izvajala veličanstvene skulpture i smaragdno zelena voda.. 

Naravno, ovaj dragulj nije savršen. Na momente je izuzetno preplavljen turistima, naročito u vrijeme plime kada veći dio plaže privremeno nestaje, a pošto je voda izuzetno plitka i u ponegdje bogata algama, mesto nije pogodno za plivanje. 

Međutim, ako ikada odlučite da posjetite ostrvo, pobrinite se da na njemu provedete više od jednog dana. Lako je pronaći drvo pod čijom sjenkom možete uživati, imajući utisak kao da se nalazite na kraju svijeta i da ovo parče raja imate samo za sebe. 

Imajte na umu put do plaže vodi preko parka L’Union Estat, za čiji je obilazak potrebno izdvojiti 7 eura. Zato obavezno sačuvajte ulaznicu (važi za cio dan) kada budete odlazili na An Surs Daržon. 

Najbolje fotografije nastaju u kasnim popodnevnim satima, kada su boje plaže i mora najintenzivnije. Plaža je okrenuta ka zapadu, tako da možete posmatrati zadivljujuće zalaske sunca. 

Ako vas avantura u međuvremenu iscrpi i ogladnite, spas možete potražiti u obližnjim slamnatim kolibama, gdje se prodaju osvježavajući napici i svježe voće.

Foto: Jean-Marie Hullot / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: Daniela Ritrovato / Flickr.com

Foto: victoria white2010 / Flickr.com

b92

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.