Riješite se uraslih dlačica i to bez ožiljaka
Ilustracija

Riješite se uraslih dlačica i to bez ožiljaka

Urasle dlake mogu da izazovu velike probleme, od običnog bola do stvaranja potkožne bakterijske infekcije, koja nije ni malo bezazlena. Osim toga, one skrnave vaše tijelo. Evo kako da im to ne dozvolite.

Depilacija je dovoljna noćna mora za svaku ženu i bez uraslih dlaka. A ovaj problem samo još više pogoršava krhko žensko raspoloženje. Ovdje se kriju male tajne, koje će vas osloboditi ovakvih muka. 

Ponekad nam se čini kao se da urasle dlačice pojavljuju u najnezgodnije vrijeme, na primjer, baš kad treba da se skinemo u bikini. 

Naravno, to se događa zbog depiliranja koje se leti često obavlja u žurbi, ali i zbog nekih drugih faktora, piše Index. 

Neki kažu da se urasle dlačice češće pojavljuju kod žena koje se depiliraju aparatićima i voskom, ali to nije neuobičajena pojava ni za one koje koriste brijač. 

Ovaj problem možete najbolje da riješite pažljivom depilacijom, i još pažljivijom pripremom tijela. 

– Prije svake depilacije, na dijelu tijela na kojem planirate da uklonite dlake obavezno uradite dobar piling, da biste uklonili mrtve ćelije na koži i “oslobodili” dlačice. 

– Kožu svakodnevno njegujte i mažite hidratantnom kremom da ne bi bila suva i gruba. 

– Odbacite sve stare brijače i uvijek koristite samo nove, oštre proizvode. 

– Poslije depilacije aparatićem i voskom, kožu njegujte umirujućim losionima ili aloe verom. 

Ukoliko se i poslije svih preventivnih mjera pojavi urasla dlaka, najbolje bi bilo da se obratite kozmetičaru. 

Ako odlučite da pokušate da je izvadite kod kuće, naoružajte se pravim alatom. 

Pinceta koju ćete koristiti mora da bude čista i oštra, a prije i poslije “zahvata” kožu morate da očistite alkoholom ili nekim drugim antibakterijskim sredstvom. 

I zapamtite, ništa ne radite na silu, jer bi mogao da vam ostane ožiljak.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.