Radite ovo svake večeri i SALO NA STOMAKU će nestati (VIDEO)
Ilustracija

Samo dva minuta vam je potrebno

Radite ovo svake večeri i SALO NA STOMAKU će nestati (VIDEO)

Ništa ne gubite ako probate.

Skidanje sala u predjelu struka je muka čak i za one manje gojazne. Mast na bokovima, u žargonu poznat kao spojleri“, skidaju se mjesecima. Ako baš vi imate ovaj problem, predlažemo vam način kako najlakše da ih se riješite. Riječ je o 2-minutnoj kineskoj abdominalnoj masaži. Ona omogućava sagorijevanje masnoće, daje tijelu energiju i zateže mišiće ispod kože što se može okarakterisati kao gubitak kilograma.

Za najbolji rezultat radite ovu tehniku dva puta na dan, prije doručka i prije spavanja. Lezite ravno na leđa na čvrstoj podlozi. Ugrijte ruke tako što ćete ih trljati jednu u drugu dok se ne zagriju. Stavite jednu ruku ravno na pupak. Počnite da trljate u malim krugovima oko pupka, polako šireći krug koristeći mali pritisak. Svaki krug treba da traje 1-2 sekunde.

Fokusirajte se na toplotu koja je prisutna u predjelu stomaka dok ga masirate. Radite ovo 2 minuta, oko 40, 50 krugova. Budite sigurni da vam je stomak topao tokom ove masaže.

Ovu vježbu NIKAKO nemojte da radite ako:

Ste trudne
Poslije teškog jela
Ako imate kamenje u bubregu
Ako bolujete od upale ženskih organa
Ako imate visok krvi pritisak
Ako imate probleme sa bešikom ili žučnom kesom
Ako imate kilu
Ako imate crijevni ili čir na želucu
Ako imate unutrašnje krvarenje

Detaljnije objašnjenje masaže možete pogledati u snimku u nastavku.

Srbijadanas

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.