Nikola Rađen se vraća u bazen
Nikola Rađen

Sud usvojio žalbu

Nikola Rađen se vraća u bazen

Sud za Sportsku arbitražu u Lozani usvojio je žalbu Nikole Rađena na četvorogodišnju suspenziju Svjetske plivačke federacije (FINA) i prepolovio mu kaznu.

Rađen je testiran na utakmici Svjetske lige između Španije i Srbije u Madridu, 17. februara, kada je bio pozitivan na kokain, poslije čega je suspendovan.

FINA je zbog toga suspendovala Rađena na četiri godine, a vaterpolista je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o štetnosti dopinga.

"Arbitražni sud je nakon žalbe Nikole Rađena na odluku Svijetske plivačke federacije (FINA), promjenio prvostepenu presudu. Ova odluka je konačna i na nju niko nema pravo žalbe, pa je sasvim izvjesno da ćemo poslije dvije godine, ponovo gledati našeg asa u bazenima", navodi se u saopštenju "WIND Sport", PR agencije koja zastupa našeg proslavljenog vaterpolistu. 

Nekadašnji reprezentativac Srbije može da se vrati u bazen 17. februara naredne godine, kada će imati 32 godine. 
 

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.